Het getrokken materieel piekt

De Europese markt voor getrokken materieel kent momenteel een haast historische piek en die zeer positieve trend zou zich volgens het kantoor CLEAR nog zeker tot 2021 verderzetten. Nadat de Europese markt de voorbije jaren gestaag is gestegen, moest die volgens Gary Beecroft (CLEAR) in 2018 wel lichtjes gaan dalen (-4 %). Maar dankzij de verbeterde economische variabelen in bepaalde Oost-Europese landen, verwacht hij nu toch een lichte vooruitgang (+1%). 2019 zou dan weer worden gekenmerkt door een daling van de verkoop, en dit doordat er maar weinig voertuigen moeten worden vervangen, maar die daling zou van korte duur moeten zijn. Over het algemeen zou de periode 2017-2022, nog steeds volgens CLEAR, in Europa dus moeten worden getypeerd door een recordaantal inschrijvingen van opleggers. Bovendien, en dit is goed nieuws, maakt België deel uit van de markten waar de toename van de inschrijvingen het grootste is.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo