Metaalproducent Aurubis gaat multimodaal

Aurubis Belgium en De Vlaamse Waterweg zetten samen de schouders onder project Cu‐Port en investeren samen in de bouw van een nieuwe kaaimuur langs het kanaal Bocholt‐Herentals in Olen. Aurubis is de grootste koperproducent in Europa. Het bedrijf investeert fors in een eigen logistieke multimodale terminal op haar Olense site, met de installatie van een nieuwe containerkraan, de uitbreiding van het spoor en de aanleg van een nieuwe laad‐ en loskade in samenwerking met De Vlaamse Waterweg, die tot 80% van zo’n infrastructuur financiert voor zover het bedrijf zich engageert om een vastgelegde hoeveelheid goederen via de waterweg te transporteren over een periode van 10 jaar. Aurubis Belgium hoopt haar nieuwe multimodale terminal operationeel te hebben tegen het najaar van 2019. Mental shift “Het is aan de industrie om de toekomstige ‘mental shift’ te realiseren naar een hernieuwde logistieke keten waarin binnenvaart en spoor worden ingeschakeld,” zegt August Sluyts, Head of Logistics bij Aurubis Belgium. “ Dankzij de toekomstige nieuwe multimodale terminal wordt een modal shift gerealiseerd in het first en last mile transport. Vanuit de haven van Antwerpen worden containertransporten georganiseerd naar Olen, nu deels per truck en deels per binnenschip. Met het project Cu‐Port zal een shuttle barge worden ingezet tussen de inland containerterminals en onze site.” Concreet haalt Aurubis Belgium met de keuze voor transport over water jaarlijks 26.000 vrachtbewegingen van de weg.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo