Renault investeert een miljard in elektrische voertuigen

Renault is duidelijk van plan zijn offensief met elektrische voertuigen in het algemeen en elektrische bedrijfsvoertuigen in het bijzonder, verder te zetten. CEO Carlos Ghosn heeft onlangs laten weten dat het bedrijf daar een miljard euro in wil investeren.   “Frankrijk wordt een expertisecentrum van elektrische voertuigen”. Zo vertelde Carlos Ghosn, CEO van Renault donderdag 14 juni trots. Het merk met de ruit heeft beslist meer dan één miljard euro te investeren in de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen in Frankrijk. Na de marketing van de Master ZE, bevestigt Renault dat de vervanger van de bestelwagen Kangoo Express met een volledig elektrische motorisering wordt uitgerust. De fabriek in Maubeuge, waar de Kangoo wordt geproduceerd, is een van de vier vestigingen waar Renault elektrisch gaat investeren, maar de constructeur gaat ook de productiecapaciteit van de motoren verdrievoudigen, de productiesnelheid van de Zoé verdubbelen en een nieuw elektrisch platform voor de Alliance ontwikkelen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo