‘Viapass’-boetes in Wallonië: nieuwe mogelijkheden om in beroep te gaan

De UPTR heeft het Waalse Gewest zover gekregen dat het de voorwaarden heeft gewijzigd waaronder transporteurs in beroep kunnen gaan tegen boetes die ze onterecht hebben ontvangen. Het kwijtschelden of verminderen van boetes valt in Wallonië onder artikel 64 van het decreet van 6 mei 1999 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillen inzake de Waalse belastingen. Tot nu toe kon alleen de minister een boete kwijtschelden of verminderen. Maar voortaan kan ook een bevoegde ambtenaar dit doen. We herinneren eraan dat Viapass-gebruikers zich niet op het artikel 64 kunnen beroepen als ze al administratief beroep hebben aangetekend en de administratieve beslissing nog niet is gevallen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo