Volvo Dynamic Steering geïntegreerd met andere veiligheidssystemen

Volvo Trucks integreert Volvo Dynamic Steering met andere veiligheidssystemen en introduceert Volvo Dynamic Steering met Stability Assist en Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist.  “Dit past allemaal in het kader van onze visie dat geen enkele Volvo-truck bij een ongeluk betrokken mag zijn. Deze functies zijn ontwikkeld om chauffeurs te helpen bij het vermijden van de meest voorkomende ongevalsscenario’s die zijn vastgesteld door ons onderzoekprogramma”, verklaart Carl Johan Almqvist, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks. Volvo Dynamic Steering with Stability Assist Volvo Dynamic Steering werkt samen met het Electronic Stability Control-systeem. “Denk je eens in dat je op een natte en gladde weg rijdt en opeens merkt dat de achterkant van de truck de grip op het asfalt kwijtraakt. Voordat dit een slippartij wordt, stuur je voorzichtig in de tegenovergestelde richting tot het gevaar is geweken. Het grote verschil is dat het systeem het risico kan ontdekken en het voertuig kan stabiliseren voordat de chauffeur merkt dat er iets aan de hand is”, legt Carl Johan Almqvist uit. Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist De tweede innovatie reikt de chauffeur de helpende hand wanneer het systeem detecteert dat de truck de rijbaanmarkering nadert. Volvo Dynamic Steering werkt samen met Lane Keeping Support bij snelheden boven 55 km/u. Met een lichte draai aan het stuur in de juiste richting en een korte trilling in het stuur wordt de chauffeur opmerkzaam gemaakt en kan het de truck terugsturen naar de rijbaan. Daarnaast introduceert Volvo Trucks een functie die zorgt dat de stuurweerstand kan worden aangepast aan de individuele chauffeur.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo