Volvo Trucks publiceert officiële verbruikscijfers

Volvo Trucks is de eerste constructeur die verbruiks- en CO2-cijfers van nieuwe vrachtwagens vrijgeeft. Pas op 1 januari 2019 moeten vrachtwagenkopers het brandstofverbruik en de milieu-impact van verschillende merken en modellen gemakkelijker kunnen vergelijken. “We zien geen enkele reden om de wetgeving af te wachten en willen onze klanten de kans bieden om deze cijfers nu reeds te vergelijken. Deze cijfers zullen het voor transportklanten ook een stuk eenvoudiger maken om de CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen van verschillende transporteurs te controleren en te vergelijken, waardoor ze een beter gefundeerde keuze kunnen maken,” vertelt Lars Mårtensson, Director Environment and Innovation bij Volvo Trucks. De verklaarde waarden zijn gebaseerd op het VECTO gestandaardiseerde proces dat gebaseerd is op de unieke specificaties van elke vrachtwagen en verschillende rijcycli kan simuleren. Klanten die een nieuwe Volvo-vrachtwagen willen kopen aan de verkoper een voorlopige verklaring met het brandstofverbruik en de CO2-emissies vragen. De definitieve verklaring wordt samen met de vrachtwagen geleverd.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo