Weer een 6-assige Arocs-betonpomp geleverd in België

In ons land rijden er maar heel weinig 6-assige betonpompen. Mercedes-Benz Trucks heeft er een verkocht aan Yvaga & Ondernemingen Van Gaeveren. Yvaga & Ondernemingen Van Gaeveren legt zich toe op de verhuur van betonpompen, betonmixers, kippers, containers, betonwerken, grondwerken, transport, … Voor het transport van stortklaar betonnaar diverse bouwwerken beschikt het bedrijf over een veertigtal betonmixers en een twintigtal betonpompen. Het laatste jaar werd sterk geïnvesteerd in de vernieuwing van dit wagenpark. Zo werden al vijftien betonpompen vervangen. Hierbij valt de keuze steevast op Sermac in combinatie met een Mercedes-Benz truckchassis. “Dit zijn uiterst betrouwbare voertuigen”, legt zaakvoerder François Van Gaeveren uit. “Bovendien is het een investering die ook nog op termijn rendeert. Op de tweedehandsmarkt is er immers wereldwijd een kopersmarkt voor deze combinatie.” Geert Groeninckx, Technical Sales Support bij Mercedes-Benz: “Zo’n grote en zware betonpomp (naast een debiet van 150 m³ bedraagt de gieklengte maar liefst 65 meter, NVDR) kan niet op eender welk chassis worden gebouwd. Mercedes-Benz is de enige vrachtwagenconstructeur die een chassis op maat maakt, wat in dergelijke applicaties een absolute noodzaak is.” Voor deze betonpomp werd een 4-assige 4451 kipper met twee voorassen van 9 ton en twee aandrijfassen van 13 ton versterkt met twee extra stuurassen die elk een capaciteit van maximaal 9 ton hebben.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo