Gemengde resultaten voor Brussels Airport in eerste semester 2018

In het eerste semester van 2018 behandelde Brussels Airport 6,9% meer vracht dan in het eerste semester van 2017.  De stijging was echter niet gelijkmatig verdeeld. De ‘getruckte’ vracht ging er met bijna 23% op vooruit, terwijl de volle vrachten met bijna 8% daalden. De daling van het volvrachtvolume heeft te maken met het vertrek of de terugtrekking van enkele luchtvrachtmaatschappijen door de verstrenging van de geluidsnormen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest begin 2017. Deze daling werd tijdens het eerste semester van 2018 gecompenseerd door een sterke toename van de vracht aan boord van passagierstoestellen (+18,4%) en een zeer lichte stijging van de volumes van de integratoren (+0,9%). Het vervoer van luchtvracht per vrachtwagen groeide fors tijdens het eerste semester (+22,8%). In juni was de groei zelfs 29%. “Dat betekent dat we meer goederen transporteren naar de luchthavens van Amsterdam, Frankfurt, Luxemburg en Parijs dan we er op passagiersvluchten laden in Brussel. Het toont ook de sterkte aan van het logistieke vrachtplatform, maar tevens de behoefte aan extra capaciteit om in te spelen op deze vraag”, zegt Brussels Airport. In juni werd een sterk herstel in het volvrachtsegment genoteerd (+14,3%). Ook het vervoer aan boord van commerciële vluchten groeide fors (+24,3%), met nieuwe vluchten van Hainan, Emirates en Cathay Pacific. De export, waarvan de helft naar Azië gaat, blijft groeien (+11%), maar het is vooral de import, hoofdzakelijk uit Afrika, Noord-Amerika en Azië, die een fikse sprong voorwaarts maakt (+24%).  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo