Mercedes-Benz eVito komt naar IAA

De nieuwe mercedes-Benz eVito komt na zijn debuut op de IAA 2018 in Hannover op de markt. Wat de eSprinter betreft is het nog tot volgend jaar wachten. De eVito heeft een 41,4 kWh-batterijpakket onder de vloer (waar het geen invloed heeft op de 6,0 tot 6,6 m3 laadruimte) en heeft hiermee een actieradius van 150 km (WLTP). Daarna is de eVito in slechts zes uur weer op te laden. Zijn elektrische aandrijflijn heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. De topsnelheid van de eVito kan worden afgestemd op zijn gebruik (max. 80 km/u in de stad b.v. om energie te besparen en de actieradius te maximaliseren). Wordt de eVito over langere afstanden ingezet, dan is een topsnelheid van 120 km/u mogelijk. De bestelwagen is er in twee lengtes. Het basismodel is 5.140 mm lang, heeft een maximale laadcapaciteit van 1.073 kg en is dus vergelijkbaar met de Vito met verbrandingsmotor. Daarbij is er ook een extralange versie. Die meet 5.370 mm, heeft eveneens een laadcapaciteit van 1.073 kg en een MTM van 3.200 kg. eSprinter komt in 2019 De Mercedes-Benz eSprinter wordt vanaf 2019 geleverd, in eerste instantie als bestelwagen met een verhoogd dak, 10,5 m3 aan laadvolume en een MTM van 3.500 kg. De laadcapaciteit hangt af van het aantal units in het batterijpakket : met vier units (55 kWh) bedraagt de actieradius circa 150 km (WLTP) en blijft er 900 kg laadcapaciteit over. Er is ook een variant leverbaar met drie batterij-units (41 kWh). De actieradius van de eSprinter komt dan op zo’n 115 km uit en de maximale laadcapaciteit op 1.040 kg. Het vermogen en koppel van de elektrische aandrijflijn van de eSprinter zijn gelijk aan die van de instapdiesel: 84 kW en 300 Nm. Net zoals bij de eVito kan de topsnelheid worden ingesteld. Voor stedelijk gebruik is 80 km/u voldoende, maar tot 120 km/u is ook mogelijk.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo