PostNL bouwt twee eerste sorteercentra in België

PostNL gaat in België twee hoogtechnologische sorteercentra openen. Het Nederlandse bedrijf wil zo de pakjesleveringen sneller en efficiënter doen verlopen. Vandaag worden de pakjes voor de Belgische markt in één van de Nederlandse centra gesorteerd en per truck naar zeven depots gebracht. Daar worden ze in de bestelwagens geladen. De twee centra komen bovenop de depots. Managing director van PostNL België Rudy Van Rillaer kondigde de bouw van de sorteercentra aan naar aanleiding van de inhuldiging van een hoofdkantoor in België. Daar worden alle staffuncties die vandaag over de verschillende eenheden van het bedrijf in België verspreid zijn, gecentraliseerd. De pakjesvolumes van PostNL zijn in België in 2017 tweemaal sneller gestegen dan de markt (36% vs 17%), waardoor het bedrijf zijn marktaandeel kon verhogen. Voor dit jaar wordt een groei met 30% vooropgesteld. Hierdoor stijgt het aantal bezorgde pakjes van 70.000 tot ruim 90.000. Ter vergelijking: bpost behandelt dagelijks 190.000 pakjes. Om de groei te bestendigen gaat PostNL nu ook in ons land tegen 2020 twee sorteercentra bouwen, elk met een capaciteit van 30.000 pakjes per dag. In tegenstelling tot bpost, dat één centraal sorteercentrum (New Brussel X) heeft, werkt het Nederlandse bedrijf met geografisch gedecentraliseerde centra. Waar de centra komen, kan Van Rillaer nog niet zeggen. “De laatste handtekeningen zijn nog niet geplaatst. Ze worden wel alle twee in Vlaanderen gebouwd”, zegt hij. Het worden hoogtechnologische centra, waar meerdere pakjestypes op dezelfde band gesorteerd worden: van kleine pakketjes tot grote dozen met daarin bijvoorbeeld een barbecue, over kartons met flessen wijn. De pakketten zullen rechtstreeks in de bestelwagens geladen worden. Elk van de centra zal een investering van circa 20 miljoen vertegenwoordigen.  Zij zorgen samen voor ruim 300 nieuwe jobs. In België telt PostNL vandaag 550 werknemers, exclusief de 800 bezorgers. Zij zijn in dienst van onderaannemers.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo