Sophie Houtmeyers verkozen tot voorzitster Logistics in Wallonia

Sophie Houtmeyers (Skechers EDC) is de nieuwe voorzitster van Logistics in Wallonia. Ze is hiermee de eerste vrouw die een van de zes Waalse competitiviteitspools gaat leiden. Er zijn trouwens diverse nieuwe bestuursleden verkozen, waaronder ook Joost Uwents (WDP). Sophie Houtmeyers volgt Jean-Marc Nizet (Alstom) op, die in Frankrijk tot een hogere functie is benoemd. “Als de pool een belangrijke ontwikkeling met aanhoudende aandacht voor vernieuwing en nieuwe projecten heeft gekend, dan is dat dankzij hem”, zegt Bernard Piette, directeur van LIW. Houtmeyers – die van opleiding docente lichamelijke opvoeding is – begon haar carrière bij Nike als ’teamleader’ van het distributiecentrum in Laakdal. In 2002 ging ze als manager van het EDC bij Skechers aan de slag, toen het bedrijf naar Milmort (Luik) verhuisde. Later is ze tot directeur-generaal gepromoveerd en heeft ze haar actieterrein tot Zuid-Amerika en Japan uitgebreid. Met zijn 100.000 m² is het EDC het grootste centrum van Wallonië. Aangezien verschillende bestuursleden van LIW hun carrière een andere wending hebben gegeven of met pensioen zijn gegaan, is trouwens een heel deel van de raad van bestuur vernieuwd. De nieuwkomers zijn: Joost Uwents (WDP), Philippe Chevalier (UCL), Albert-Derk Bruin (DSV Solutions), Michel Rousseau (Alstom Transport), Claude Dalne (Yara) en Anabelle Kinet (cat2lion). Tijdens de recente algemene vergadering van LIW mochten ook twee bedrijven een Lean & Green-award in ontvangst nemen: Trafic (dat als eerste groothandelaar het label krijgt) en Green-Tech (brandhout en pellets). Twee andere bedrijven ontvingen een Lean & Green Star, die de bedrijven beloont die hun emissiereductiedoelstellingen ook effectief hebben gehaald. Palifor Logistics (Hermalle-sous-Huy) en Transports G&H Fabry (Thimister). Deze nieuwe laureaten brengen het aantal Lean & Green-Awards in Wallonië op zeventien, en het aantal Stars op vier.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo