Coca Cola bouwt tweede hoogbouwmagazijn in Wilrijk

Coca-Cola European Partners bouwt in Wilrijk een tweede automatisch hoogbouwmagazijn voor het stockeren van paletten. Dat zal een capaciteit hebben van 9.400 paletten, tegen 21.000 in het bestaande magazijn. Het zal ook verschillende types paletten kunnen behandelen, wat in de huidige installaties niet kan. Vandaag wordt daarom een aanzienlijk deel van de dranken tot bij externe partijen, zoals Jost (ex-Verbessem) in Waarloos, gestockeerd. In de automatische hoogbouwmagazijnen worden dranken gestockeerd voor ze naar de klanten vertrekken. De productievestiging in Wilrijk, waar 410 miljoen liter dranken per jaar worden gebotteld, bevoorraadt klanten in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en een deel van Brussel, alsook een aantal distributiecentra van supermarkten. Ze produceert de verschillende Cola-types, Fanta en Sprite. Het huidige automatische magazijn kan technisch enkel standaardpaletten stockeren, terwijl steeds meer klanten een aanlevering op andere types dragers vragen, zoals halfpaletten of open paletten. Die moeten dan ook bij externe partijen opgeslagen worden. Om de capaciteit uit te breiden en alle palettypes te kunnen stockeren, is beslist om het tweede magazijn te bouwen. Volgens CCEP zal naar schatting jaarlijks 50.000 km aan transport bespaard worden en 43 ton minder CO2 uitgestoten worden. Volgens communicatieverantwoordelijke Maud Collée betekent dat niet dat er niet meer met externe partners zal worden gewerkt. “Dat zal afhangen van de evolutie van de verkoop en van het assortiment”, zegt ze. De werken starten in januari 2019. Het is de bedoeling dat het magazijn tegen maart 2020 operationeel is.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo