De Ford Ranger Raptor ten aanval op de Europese markt

Raar maar waar: het is op de vakbeurs voor videospelletjes dat Ford zijn Europese versie zal voorstellen van de Ranger Raptor, een extreme versie van de meest verkochte pick-up in Europa. Waarom zou Ford de Ranger Raptor presenteren op de Gamescon beurs in Köln in plaats van op de IAA? Omdat het voertuig een glansrol heeft gekregen in Forza Horizon 4… Mechanisch onderscheidt de Raptor zich van de conventionele Ranger door zijn EcoBlue motor van 213 pk en een koppel van 500 Nm, zijn automatische versnellingsbak met tien verhoudingen, maar ook zijn chassis dat volledig is samengesteld uit een speciaal staal met hoge weerstand. Het spreekt vanzelf dat de ophanging en de remmen niets te zien hebben met de serie-uitvoering, net als de BF Goodrich All-terrain banden in de maat 285/70 R17 (838 mm diameter!). het geheel is niet bepaald bedoeld om het verbruik te verlagen op de autosnelweg!

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo