Vilvoorde kant zich tegen nieuw distributiecentrum Goodman

Goodman wil in Vilvoorde op een terrein van 14 ha een logistiek centrum bouwen een groot logistiek bedrijf. Het gemeentebestuur en dat van het aanpalende Grimbergen verzetten zich tegen het project. Zij vrezen voor een te grote toename van het vrachtverkeer op de Woluwelaan, die al verzadigd is. Volgens De Standaard zou het gaan om twee gebouwen met zeven magazijneenheden, goed voor 86 laad- en loskades voor vrachtwagens. Goodman wil ze bouwen op een terrein tussen de koeltorens van de stroomcentrale Verbrande Brug en het insteekdok dat aansluit op het kanaal Brussel-Willebroek. Aan de andere kant daarvan bevindt zich de logistieke zone Cargovil. De gebruiker van de magazijnen is nog niet gekend. De twee lokale besturen vrezen dat als als het om een distributiecentrum voor e-commerce gaat, het verkeer zeven dagen op zeven en dag en nacht te druk wordt. Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde, zegt ook dat hij de zone wil reserveren voor recreatie, natuur en duurzame energie. Beide gemeentebesturen gaven een negatief advies, waarop de bestendige deputatie van Vlaams-Brabant in februari de vergunning weigerde. Goodman ging in beroep en het dossier ligt nu op het bureau van de Vlaamse minister van Omgeving, Joke Schauvliege (CD&V). De minister zou voor 11 september beslissen, meldt De Standaard nog.

Lees alles over

video

Logistics Hotspot: Boom (met Goodman en Prologis) – Logistics.TV 31

Een van de belangrijkste logistieke regio’s in België is Logistiek Boom, op een strategisch goed gelegen plaats met een onmiddellijke toegang tot de A12 richting Antwerpen en Brussel. Hoewel de logistieke grond schaars vandaag is, zijn er wel enkele prestigieuze projecten lopende.  Prologis Park Boom is er zo eentje. Het project omvat een modern logistiek […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo