De Meuter koopt Mercedes Arocs 8×4 SLT

Hedin Automotive Aalst heeft een Mercedes-Benz Arocs 8×4 SLT met Bigspace cabine en Turbo Retarder Koppeling geleverd aan De Meuter.  Ronny heeft een tijdlang zelfstandig gewerkt en kocht in die periode zijn eerste Mercedes trucks bij Kurt Van Asch van Hedin Automotive in. Ronny ging enkele jaren geleden terug vast voor De Meuter werken. De truck, die daar gebruikt werd voor het zware transport, was einde verhaal. Toen ze Ronny vroegen welk voertuig er diende aangekocht te worden, moest hij niet lang nadenken: “Op een zekere dag had Kurt me uitgenodigd om in Duitsland naar de voorstelling van de nieuwe Arocs te gaan kijken. Geert Groeninckx, Technical Sales Support, was daar ook. Hij heeft me uitgelegd hoe het TRK-systeem werkt. Ik was meteen geïnteresseerd.” TRK als bondgenoot bij zware klussen De Arocs is voorzien van een 8×4 aandrijflijn met OM473 motor, 625 pk en 3.000 Nm koppel met daarachter de Turbo Retarder Koppeling. Deze koppeling combineert de functies van een hydrodynamische wegrijkoppeling en een primaire retarder. Ronny vindt dat ideaal: “Ik heb ook proefritten gedaan met een Volvo en een MAN, maar het interesseert me niet of ik een berg bovenkom tegen 40 km per uur of tegen 43 km per uur. Ik zit vooral in en rond Brussel, wat logisch is want onze corebusiness is gebouwen afbreken op kleine plaatsen. Ik heb in Brussel al evenveel achteruit- als vooruitgereden. (lacht) Er zijn andere chauffeurs die me bellen: ‘Ronny, verdorie, hoe ben jij daar in godsnaam geraakt?’. Dat beschouw ik als een compliment. Het TRK-systeem is een perfecte bondgenoot voor zulk transport, je bent ermee 1000 keer beter af dan met een traditioneel systeem. Dat wordt niet warm, dat is krachtig, dat is soepel. Met 120 ton 7% naar beneden bollen terwijl de camion in vooruit staat, een kwartier lang en die vrachtwagen geeft geen krimp. Ik ken andere vrachtwagens die na zo’n manoeuvre aan een reparatie toe zijn.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo