Frans Hendrickx koopt 8 Volvo-trekkers op LNG

Transport Frans Hendrickx en Zonen heeft een duidelijke stap naar LNG gezet. Na een paar Iveco’s heeft de transporteur uit Hulshout 8 Volvo Trucks FH-trekkers op LNG gekocht. Het is op uitdrukkelijke vraag van een grote opdrachtgever dat Transport Hendrickx iets meer dan een jaar geleden al 8 trekkers op LNG kocht. “Nu Volvo opnieuw LNG trucks op de markt brengt, hebben wij er onmiddellijk 8 gekocht”, zegt Rocco Cannizzaro, general manager van Transport Frans Hendrickx en Zn. Hij is volledig overtuigd van het potentieel van LNG: “LNG zal nog ministens 5 à 6 jaar het meeste potentieel bieden om de CO2-voetafdruk van het wegvervoer te verminderen. Trekkers op LNG kosten wel meer, maar ze verbruiken minder. Na drie jaar zijn de hogere kosten terugbetaald en worden de voertuigen zeer rendabel. Volgens mij is dat een verantwoorde, toekomstgerichte investering, zeker omdat steeds meer verladers hun ecologische voetafdruk willen verminderen. Vervoerders die hieraan niet meewerken, gaan het veel moeilijker hebben op de markt. ” Nu hoopt Cannizzaro dat het LNG-station in tessenderlo er snel komt, maar op termijn overweegt hij om in Hulshout op het bedrijf een LNG-station te openen. Met deze nieuwe bestellign heeft Volvo Trucks Belgium zijn quota LNG-vrachtwagens voor dit jaar zo goed als volledig verkocht. “We kunnen dit jaar nog tot een 10-tal bestellingen aannemen. Zij die willen, kunnen nog testritten aanvragen”, zegt Siegfried Van Brabandt, Director Commercial Trucks bij VTB.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo