Gilbert De Clercq schakelt over op LNG

Na zijn Lean & Green-ster te hebben behaald, neemt het bedrijf Gilbert De Clercq zijn eerste voertuigen op LNG aardgas in gebruik en zet zo een nieuwe stap in de richting van de ontwikkeling van milieuvriendelijke transportoplossingen. Het bedrijf uit Temse heeft hiervoor beroep gedaan op Iveco. “Momenteel hebben wij twee Iveco Stralis NP440S40 in gebruik (9 liter motor van 400 pk). Deze voertuigen worden momenteel ingezet voor distributie binnen België en tanken hiervoor bij een lokaal LNG station uit de regio. In het kader van de vergroening van ons wagenpark plannen wij in de nabije toekomst een verdere uitbreiding van onze vloot met een aantal LNG trekkers, hiervoor kijken we naar trekkers met een hoger koppel, maar deze onderhandelingen zijn momenteel nog volop bezig. Gezien de actieradius van de voertuigen op een voldoende hoog niveau ligt (+/-1600km) plannen we de bijkomende voertuigen in te zetten in de Benelux en Noord Frankrijk”, zegt Sven Beeusaert, CTO van Gilbert De Clercq. Gilbert De Clercq lanceert voor de gelegenheid een imagoactie rond het merkbeeld van de vlinder.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo