Hasselt kiest voor Scania CNG

Recent nam de stad Hasselt een nieuwe Scania P340 op CNG in gebruik. De provinciehoofdstad neemt daarmee haar eerste zwaar voertuig op CNG van de nieuwe generatie in dienst. De Scania P340 4×2 is voorzien van een CP17 dagcabine en een XT-front. Die zorgt ervoor dat de truck tegen een stootje kan tijdens het werk. De acht grote CNG-tanks staan garant voor een grote actieradius. Michel Froidmont, schepen van Faciliteitenbeheer en Openbare Werken, over deze keuze: “Hasselt zet graag in op een schoner wagenpark. De aanschaf van deze zware vrachtwagen op CNG past ook in het rijtje van schonere voertuigen. Op dit ogenblik is CNG de meest duurzame keuze die we kunnen maken. Elektrische voertuigen van dit kaliber worden pas ten vroegste eind volgend jaar verwacht op de Belgische markt.” Zijn collega Joost Venken, Schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid, onderstreept dat het voertuig ook uitblinkt qua driveability: “In kracht doen de voertuigen niet onder voor hun conventionele tegenhangers. Ten opzichte van elektrische wagens geldt het voordeel dat een tankbeurt van CNG merkelijk korter duurt dan een laadbeurt.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo