Het Eurovignet wordt in juli 2019 duurder

Op 1 juli 2019 zou de prijs van het Eurovignet moeten opslaan. Zoals u weet, is het Eurovignet van kracht in Nederland, Luxemburg, Zweden en Denemarken. Voertuigen van meer dan 12 ton hebben het nodig om er de autosnelwegen op te mogen. Voor oudere vrachtwagens (tot en met Euro 4) zou het tarief dus moeten toenemen. Voor een Euro 4-voertuig zal het 1.404 euro (voor een jaar) in plaats van 1.250 euro bedragen, terwijl dat voor een Euro 3 tot 1.543 euro oploopt in plaats van 1.250 euro. Het dagtarief stijgt voor alle Euro-categorieën van 8 naar 12 euro. Die prijsstijging zou de Nederlandse overheid in 2019 maar liefst 13 miljoen euro moeten opbrengen. De daaropvolgende jaren zou dat 31 miljoen zijn. De federatie Transport en Logistiek Nederland snapt de redenering achter die verhoging niet. Na de afschaffing van het Eurovignet in Duitsland en België is het wegennet waarop het Eurovignet nodig is behoorlijk afgenomen. De federatie vindt een prijsstijging dan ook volledig onlogisch. Ze is van mening dat een prijsverlaging veel logischer zou zijn.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo