MAN gaat de Chinese markt te lijf

In de marge van het salon van Hannover heeft Traton Group een samenwerkingsovereenkomst met de Chinese constructeur CNHTC Group (Sinotruk) ondertekend. Er is een nieuwe joint venture opgericht die het merk MAN in China van de grond moet laten komen. Enkele weken nadat het zijn joint venture in India heeft opgedoekt, gaat MAN nu dus de Chinese markt te lijf, en dit met een partner van formaat: Sinotruk. De overeenkomst werd gisteren ondertekend door Joachim Drees (CEO van MAN Truck & Bus), Cai Dong (President van Sinotruk) en Andreas Renschler (CEO van Traton AG). De partijen zijn ook overeengekomen om intenser te gaan samenwerken op het vlak van technische ontwikkeling en inkopen. En op technologisch vlak is Sinotruk verre van een onbekende, de Chinese constructeur heeft immers al een volledig zelfrijdende truck voorgesteld die zo de weg op kan. MAN beschikt al sinds 2009 over 25% van het kapitaal van Sinotruk.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo