Stijging van de activiteit bij het binnenlands vervoer

Volgens de conjunctuurbarometer van het ITLB is de activiteit bij het nationaal transport van de Belgische transporteurs tijdens het tweede kwartaal van het jaar flink toegenomen. Het internationaal vervoer profiteert minder van de gunstige economische conjunctuur. Het gewogen saldo van de antwoorden die een stijging van de transportactiviteit aangeven, bedraagt 4,8% bij binnenlands vervoer, terwijl dat bij internationaal transport slechts 0,7% is. Toch is dat goed nieuws, want de internationale activiteit was de voorbije kwartalen haast systematisch gedaald. Dit alles kan worden toegeschreven aan de stijging van het bbp (+ 0,4 % in het 2de kwartaal). De verdere conclusies van de conjunctuurenquête van het ITLB liggen eigenlijk voor de hand. Zo is er een stijging van de kostprijs, die vooral door de brandstofprijs wordt veroorzaakt, is het moeilijk om chauffeurs aan te werven en te houden, en volgt de curve van de verkoopprijs die van de kostprijs niet.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo