Succesvol eerste semester voor de Haven van Brussel

De Haven van Brussel, de tweedegrootste binnenhaven van België, viert dit jaar haar 25e verjaardag. In deze eerste jaarhelft zijn de trafieken duidelijk toegenomen: de havenactiviteit doet het dus goed. Met 3,8 miljoen ton getransporteerde goederen in het eerste semester van 2018, is de globale trafiek van de Haven van Brussel duidelijk toegenomen met 13,1% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De eigen trafiek, de goederen die gelost en geladen worden in de haven van Brussel, is dan weer gestegen met 16,4%. Dat zijn zeer bemoedigende cijfers, aangezien de eigen trafiek weer op het niveau zit van voor de crisis uit 2008. Die goede resultaten zijn te danken aan de strategische positie van de haven van Brussel. Ze is immers gelegen langs het kanaal Antwerpen-Brussel-Charleroi en ligt op vijf uur varen van de haven van Antwerpen. Ze doorkruist de stad Brussel over een lengte van 14 kilometer en als binnen- en maritieme haven kan ze grote schepen ontvangen in de voorhaven. De Haven van Brussel is de enige beheerder van het havendomein van maar liefst 107 hectare. Er zijn ongeveer 200 bedrijven gevestigd die actief zijn in tal van sectoren: voornamelijk de bouw, maar ook in voeding, recyclage, olieproducten, logistiek, enz. Ze is dan ook een zeer belangrijke economische speler in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De Haven blijft eigenaar van haar terreinen en kent concessieovereenkomsten toe aan haar klanten. Zij ontwikkelen hun economische activiteiten op het havendomein en maken maximaal gebruik van de waterweg. Naast het toekennen van concessies, beheert de Haven ook een groot logistiek centrum met een uitgebreid aanbod aan kantoren en opslagruimten voor haar klanten. Het TIR Logistics Centre is gelegen vlakbij het kanaal en het stadscentrum, aan Tour & Taxis. Meer informatie op port.brusselsof per mail via het adres rent@port.brussels.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo