760.000 km met dezelfde set banden!

Is het een record? Een Franse chauffeur heeft onlangs de banden van zijn Renault Premium 460 vervangen nadat ze maar liefst… 760.000 kilometer hadden afgelegd. De fabrikant (in dit geval Continental) is in zijn nopjes… Edgar Malaterre is al truckchauffeur sinds 1983. Elke dag legt hij met zo’n 16 ton goederen hetzelfde traject tussen de regio Dijon en Rennes in Bretagne af. Dat komt neer op 3200 kilometer per week, voornamelijk op autosnelwegen (circa 90%). Dat hij wel erg zuinig rijdt, blijkt uit zijn ecodriving-statistieken: zijn rempercentage bedraagt amper 0,01% (het equivalent van 302 meter remmen, een record!) en zijn gemiddelde verbruik is 24 l/100 km. In vijfenhalf jaar heeft Edgar 762.000 kilometer afgelegd zonder zijn Continental HDR2-banden (aangedreven as) en HSR2-banden (gestuurde as) te vervangen. De velgen achteraan heeft hij slechts één keer gewisseld, na de eerste 450.000 kilometer, en dit om de slijtage gelijkmatig te verdelen. Na 567.780 kilometer heeft hij de banden laten hergroeven. “Met enkele eenvoudige gewoontes, zoals nooit versnellen op rotondes of voorlopen op de vertragingen vóór het halt houden bij de ‘péage’, kan je de banden langer goed houden”, vertelt Edgar.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo