Belgische transporteur vergroent vloot sneller

Transport & Logistiek Vlaanderen concludeert uit de cijfers van Viapass dat de Belgische vrachtwagens de voorbije twee jaar van alle vervoersmiddelen de grootste milieusprong maakten. De kilometerheffing heeft de Belgische transporteurs dus duidelijk tot vergroening gestimuleerd. “De properste euro 6-vrachtwagens legden van april tot juni van dit jaar zowat 280 miljoen kilometer af, zowat de helft van alle Belgische vrachtwagens samen. Op nauwelijks twee jaar tijd betekent dit een stijging van 115,26 procent. De Belgische transportsector doet hard zijn best om te vergroenen, en wie dacht dat vrachtwagens de grote vervuilers waren op de Belgische wegen, denkt beter opnieuw na. Geen enkel andere vervoersmodus behaalt hetzelfde groene vooruitgangsrapport als de Belgische transportsector voor rekening van derden in de jongste twee jaren”, zegt Lode Verkinderen, secretaris-generaal van TLV. TLV pleit zelf voor een snellere overstap van de vuilste voertuigen (Euro 0 tot en met 2) naar de minst vervuilende euronorm 6. “Dat kan door bij een volgende tariefaanpassing van de kilometerheffing vooral deze vrachtwagenritten duurder te maken”, zegt Verkinderen nog.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo