Britse Tritax EuroBox koopt topvastgoed in Rumst en Bornem

Tritax EuroBox, een piepjong maar zeer ambitieus Britse investeerder in logistiek vastgoed, heeft vier grote magazijnen en bijna 8 ha nog te ontwikkelen terreinen gekocht in Rumst en Bornem. Een daarvan is het distributiecentrum van de Amerikaanse motorenproducent Cummins voor de EMEA-zone. De Britse groep neemt de gebouwen en de gronden voor 83,4 miljoen euro over van SELP/SEGRO. De vier warehouses van ruim 92.000 m² in totaal, zijn in 2002 en 2011 gebouwd. De eerste twee staan aan de Catenbergstraat  in Rumst en worden exclusief door Cummins gebruikt. Ze beslaan 60.000 m². Daarnaast zijn er twee ongebruikte percelen van 3,4 ha. In Bornem (Klein Mechelen) gaat het om een warehouse dat gebruikt wordt door Novartis-dochter Alcon-Couvreur en farmalogistieker Pharma-Distri Center, en een ander gebouw dat momenteel niet verhuurd wordt. Ook daar zijn er drie onontwikkelde terreinen van in totaal 4,5 ha. Tritax EuroBox in nog maar medio 2018 boven de doopvont gehouden. In juni haalde het bedrijf 340 miljoen euro op de beurs op om in logistiek vastgoed op het continent te kopen en te beheren. Inmiddels kocht het al een mega-DC van Mango nabij Barcelona voor 150 miljoen euro en een in Rome voor een’ wereldwijd actieve online retailer’ voor 118 miljoen. De inkt van het aankoopcontract van de sites in Rumst en Bornem was nog niet droog, of Tritax ook het mega-complex van Action in Duitsland, nabij Hannover, binnenrijfde. Met deze verkoop – bemiddeld door Knight Frank – heeft Segro European Logistics Partnerships – een joint-venture tussen de Britse logistiek vastgoedgroep Segro en een Canadees pensioenfonds – zich volledig teruggetrokken uit België. “Dat gebeurt in lijn met onze strategie om de markten te verlaten we waar we onvoldoende schaal hebben”, klinkt het.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo