CMA CGM en CEVA Logistics verankeren hun strategische samenwerking

CMA CGM en CEVA Logistics hebben een nieuw samenwerkingsakkoord ondertekend, waarbij de Franse groep zijn freight management-afdeling verkoopt aan de logistieke groep en op die manier een grotere participatie verwerft. Dit akkoord is een antwoord op een nieuw overnamebod van DSV op CEVA. Half oktober kwam er een eerste bod van DSV voor 27,75 Zwitserse Frank per aandeel, wat geweigerd werd. Eind vorige week lanceerde de Deense groep een nieuwe aanval waarbij het bod werd opgetrokken tot 30 Zwitserse Frank. CEVA voelde zich allerminst gehaast om in te gaan op het bod, waardoor DSV zijn bod opnieuw introk. Het tweede bod noopten CEVA en CMA CGM om een nieuw samenwerkingsakkoord te ondertekenen, die nog verder gaat dan het aanvankelijke akkoord. In een persbericht klinkt het als volgt: “Door dit akkoord positioneert CMA CGM – de referentieaandeelhouder van CEVA – zich als strategische partner in een verregaand industrieel plan op lange termijn.” Dit plan voorziet onder meer dat CMA CGM zijn freight management-activiteiten verkoopt aan CEVA met het oog op het creëren van synergiën en schaalvoordelen. In de praktijk zal de Franse groep zijn ‘CG LOG’-afdeling integreren in de Zwitserse groep. Concreet gaat het over de expeditiediensten in zee- en luchtvracht, de douanediensten, de warehousing en de multimodale afdeling. “Dankzij dit industrieel project zal de financiële draagkracht van CEVA gevoelig toenemen. CMA CGM engageert zich om de beursnotering van het bedrijf op de beurs van Zürich te behouden en een maximale free float te garanderen. Van zodra een bedrijf meer dan 33% van de aandelen in handen krijgt, wordt het door de Zwitserse wetgever verplicht om een bod te lanceren op het geheel van de aandelen. CMA CGM biedt 30 CHF per aandeel en hoopt daarmee zoveel mogelijk aandeelhouders aan boord te houden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo