De ID Buzz Cargo1, Volkswagens visie op de toekomst van het bedrijfsvoertuig

Na een elektrische Crafter op de markt te hebben gebracht, gaat Volkswagen op de ingeslagen weg verder met een vrij futuristisch prototype dat de naam ID Buzz Cargo1 meekreeg. De ID Buzz Cargo1 is de bedrijfsvoertuigversie van het concept ID Buzz, dat op het salon van Detroit 2017 onder de vorm van een minibus / camper is voorgesteld. Het betreft hier de categorie van de huidige Transporter en de esthetische referenties T1 en de T2 zijn nog steeds van toepassing. De ID Buzz Cargo biedt een totale lengte van 5,04 meter. Zijn andere afmetingen zijn identiek aan die van de ID Buzz: een wielbasis van 3,30 meter, breedte van 1,97 meter en hoogte van 1,96 meter. De ID Buzz Cargo is uitgerust met een elektrische motor van 150 kW en de klant kan kiezen tussen twee batterijenpacks: 48 of 111 kWh. Met het lichtste pack bedraagt de actieradius 330 km (WLTP-normen), een snellading van 80% is mogelijk in 15 minuten en het laadvermogen is 800 kg. Het pack van 111 kWh voert de actieradius op tot 500 kilometer, met een snellading in 30 minuten. Tot slot geldt de ID Buzz Cargo als een zelfrijdend voertuig van niveau 4: de geautomatiseerde rijmodus heet ID Pilot, maar het valt nog af te wachten hoe ver Volkswagen op dit gebied zal durven (of kunnen) gaan (wordt het afneembaar stuur behouden?). Het voertuig zou ten vroegste in 2021 of 2022 op de markt komen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo