Dick Frères krijgt eerste Mercedes Actros SLT Gigaspace van België

Dick Frères (Tubeke) kreeg onlangs van Truck Center Sint-Pieters-Leeuw de sleutels van haar eerste Mercedes-Benz Actros 8×4. Dit is de eerste SLT met Gigaspace cabine die in ons land wordt geleverd. 

Dick Frères is een trouwe Iveco-klant, maar toen ze op zoek gingen naar een trekker die probleemloos met een treingewicht van 180 ton een helling kon nemen, bleek de Actros SLT met Turbo Retarder Koppeling toch de beste oplossing. Deze trekker heeft een OM473 motor met 625 pk en 3.000 Nm koppel in combinatie met een Mercedes PowerShift 3 versnellingsbak. “Op die manier worden aan het TRK-systeem ook alle voordelen van de PowerShift verbonden zoals een lagere consumptie en een verhoogde veiligheid van de krachtoverbrenging aangezien er automatisch tussen de 16 versnellingen wordt geschakeld”, zeggen SLT-kenners Geert Groeninckx en Nico Van Britsom van het Sales Engineering team. Met de High Performance Engine Brake en de TRK is het gecombineerde remvermogen maximum 735 kW, en er kan veilig geremd worden aan het maximale vermogen, zelfs met een zware vracht. “Daarnaast moeten de remmen minder vaak vervangen worden”, aldus Geert Groeninckx en Nico Van Britsom. Daar er bij Dick Frères vaak naar het buitenland wordt gereden is wat extra ruimte in de cabine geen overbodige luxe. Sales Consultant Jan Walravens van Truck Center Mercedes-Benz in Sint-Pieters-Leeuw: “Bob wou eerst een Bigspace, maar toen kwam de vraag om er een microgolfoven en tv in te verwerken. Dat bleek echter geen simpele ingreep. Voor dezelfde prijs heb je dan een Gigaspace.” En zo rijdt nu de eerste SLT met Gigaspace-cabine in België…  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo