Fokbedrijf kiest voor Mercedes Arocs met tridem

Fokbedrijf Maenhout vervoert de zeugen van de eigen productievestiging naar de opfoklocaties en daarna naar de klanten, Daarvoor gebruikt het bedrijf uit Lichtervelde op een nieuwe Mercedes-Benz Arocs 3743 met tridem assenstel. Met twee voertuigen staat fokbedrijf Maenhout staat zelf in voor het vervoer van zijn fokzeugen. “De keuze voor eigen vervoer is bewust, omdat we op die manier ook de kwaliteit van het transport en de hygiënische omstandigheden zelf volledig in de hand hebben”, zegt Lieven Maenhout, die samen met zijn broer Koen het familiebedrijf leidt. “Wij hebben er alle belang bij dat onze zeugen in optimale conditie bij de klant toekomen. Vnadaar dat onze voertuigen voorzien zijn van een eigen ventilatiesysteem, zodat de laadruimte in de winter indien nodig verwarmd kan worden”, legt Lieven Maenhout. Recent koos Fokbedriijf Maenhout voor een Mercedes-Benz Arocs. “Wij zochten wel naar een oplossing die perfect gecombineerd kon worden met een opbouw van Berdex over drie verdiepingen met verschuifbare vloeren en een liftbaar dak, zodat de chauffeur rechtopstaand de compartimenten kan openen of sluiten”, verduidelijkt Koen Maenhout. Een dergelijke oplossing bleek alleen mogelijk in een configuratie met een tridem assenstel. “Bij deze truck kon de PTO voor de aandrijving van het ventilatiesysteem bijna volledig onder de M-cabine gebouwd worden, waardoor genoeg ruimte overbleef om de zeugen comfortabel te vervoeren”, vervolgt Koen Maenhout.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo