Ford lanceert de productie van de StreetScooter Work XL Electric

Ford maakt bekend dat de productie van de StreetScooter Work XL Electric, de 100% elektrische bedrijfswagen die het samen met Deutsche Post heeft ontwikkeld, in zijn fabriek in Keulen van start is gegaan.   De StreetScooter WORK XL Electric is gebaseerd op een Transit 2Ton-chassis uit de Ford-fabriek Otosan in Kocaeli (Turkije). Hij wordt voortgedreven door een elektrische motor van 90 kW met een koppel van 276 Nm. De lithium-ionbatterijpacks hebben een capaciteit van 76 kWh, wat de Work XL Electric een maximale actieradius van 200 kilometer verleent. Het voertuig is uitgerust met een bak van 20 m3 voor een laadvermogen van 1,275 kg. Aanvankelijk zullen 180 Ford-arbeiders in twee teams werken om dagelijks 16 Work XL-voertuigen te produceren, wat neerkomt op een capaciteit van 3500 voertuigen per jaar. De voertuigen worden onder het merk Streetscooter op de markt gebracht, maar het onderhoud kan, in Duitsland in elk geval, in het Ford-netwerk worden uitgevoerd.    

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo