H.Essers bouwt nieuwe hoofdzetel in Genk

H.Essers investeert in de bouw van een gloednieuwe hoofdzetel aan de Transportlaan in Genk. In het nieuwe gebouw kunnen in de toekomst 185 mensen aan de slag. “Het is een bewuste keuze om dit in Genk te doen, we willen ons immers ook in de toekomst verankeren in Limburg,” aldus CEO Gert Bervoets. Vanaf begin november wordt er gestart met de bouw van een parkeertoren, op het perceel van de huidige personeelsparking. Deze toren zal vanaf mei 2019 plaats bieden aan 502 wagens en wordt voorzien van fietsenstallingen, een groendak, een groengevel en natuurlijke verluchting. Vanaf juni 2019 starten de werkzaamheden van het hoofdgebouw zelf.  Deze zullen maximum twee jaar in beslag nemen. “Het gebouw wordt een echte landmark van 30 meter hoog”, zegt Bervoets. “Door meer in de hoogte te bouwen, willen we elke vierkante meter zo goed mogelijk gebruiken. Qua architectuur sluit het ontwerp aan bij de mijngebouwen van Winterslag (C-Mine). Het nieuwe gebouw is in totaal goed voor 4.200 vierkante meter vloeroppervlakte. Rekening houdend met onze groeiprognose voor de komende vijf jaar (H. Essers groeit momentele met 10 % par jaar, NVDR), zullen er 185 mensen aan de slag kunnen.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo