blank

Kilometerheffing: wat verandert er op 1 januari 2019?

In Vlaanderen vallen drie nieuwe wegen onder de kilometertaks en in Wallonië wordt een indexering van de tarieven doorgevoerd: dat zijn de belangrijkste nieuwigheden waar de gebruikers van vrachtwagens in België zich vanaf 1 januari aan mogen verwachten. Vlaanderen heeft drie trajecten aan het belastbare net toegevoegd. Het is logisch dat de nieuwe autosnelweg A11 (Brugge-Knokke) daar deel van uitmaakt, maar de twee andere nieuwe trajecten zijn regionale wegen die te lijden hadden onder ‘omrijdend verkeer’: het gaat over de N36 van Roeselare (R32) naar Zarren (N35) en over de N722 van Hasselt (N80) naar Sint-Truiden (N718). Aan Waalse kant worden geen nieuwe wegen aan het Sofico-net toegevoegd, maar er is wel een gebruikelijke indexering van de tarieven, die we op de website van Viapass kunnen terugvinden.  

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo