Mercedes opent een nieuwe productie-eenheid in de VS en gaat 20.000 Sprinters aan Amazon leveren

Mercedes-Benz Vans heeft een nieuwe productie-eenheid geopend in North Charleston in South Carolina, en dit voor de fabricatie van het nieuwe model van de Sprinter. Tegelijk laat de constructeur weten een bestelling van Amazon voor 20.000 Sprinters te hebben ontvangen. Die 20.000 Sprinters zullen de eerste vloot lichte bedrijfsvoertuigen van de online shoppinggigant in de Verenigde Staten vormen. Dat park wordt aangelegd in het kader van Amazon’s nieuwe programma “Delivery Service Partner”. Kleine ondernemers kunnen hierbij Amazon-koeriers worden en in ruil voor een minimuminvestering hun eigen Amazon-pakjesdienst beheren. Ze krijgen bestelbusjes (de Sprinters waar we het over hadden), uniformen en een drie weken durende opleiding. Met zijn bestelling van 20.000 Sprinters wordt Amazon in een klap de grootste Sprinter-klant ter wereld. De Sprinters voor Amazon zullen worden geproduceerd in de nieuwe fabriek van North Charleston in South Carolina, die in september werd ingehuldigd. Die nieuwe fabriek is goed voor een investering van 500 miljoen dollar en telt vandaag een personeelsbestand van 900 mensen dat tegen 2020 tot 1300 moet oplopen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo