Michelin vernieuwt zijn contract met Vincent Logistics

Michelin en Vincent Logistics hebben hun samenwerking voor vier jaar verlengd. Beide bedrijven werken al sinds 2008 samen. Vincent Logistics heeft dochterbedrijven in Nederland, België en Luxemburg, en beschikt over een wagenpark van 145 getrokken voertuigen en 210 aanhangers en opleggers. Jean Vincent rijdt al ruim vijftien jaar met Michelin-banden: “We hebben verschillende bandenmerken uitgeprobeerd, maar op basis van langetermijntests hebben we al heel vroeg voor Michelin geopteerd. Ze hebben een erg aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.” Sinds 2008 is Michelin via een Effitires-contract ook verantwoordelijk voor het bandenbeheer van de vloot, en het gaat hierbij dan over 2750 banden. “Het preventieve onderhoud is onze absolute prioriteit”, benadrukt Jean Vincent. “We houden ons daar heel strikt aan. We hebben hier een speciale werkplaats voor de banden en controleren er, op vraag van Michelin, elke vrijdag en zaterdag de banden van onze trucks. En als we een probleem opmerken, doen we beroep op Michelin.” In het kader van het Effitires-contract krijgt Vincent Logistics ook gebruiksverslagen die indicatoren aangeven zoals het aantal keer halt houden per miljoen kilometer, de snelheid van de pechverhelping en het aantal ongevallen met beschadigde banden. “Tijd is voor ons een uitdaging van formaat”, vertelt hij. “We rijden vaak ’s nachts en hebben strakke tijdschema’s. We kunnen ons dus geen lekke banden veroorloven. De veiligheid van onze chauffeurs en van de andere weggebruikers speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo