Oproep voor roroterminal in haven Brussel loopt uit op een flop

Er komt geen roll-on/roll-off terminal in de Haven van Brussel. De raad van bestuur van de Haven heeft beslist de gunningsprocedure van de concessie voor de uitbating van deze nieuwe terminal stop te zetten omdat ze geen offerte hebben ontvangen. De nieuwe terminal was bestemd op het terrein van 2,5 hectare in de voorhaven, dat de Haven aankocht in 2016. In mei 2018 werd er een derde procedure opgestart, maar ondanks garanties van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor financiële ondersteuning  heeft de Haven van Brussel geen enkele offerte ontvangen. Haven van Brussel is uiteraard teleurgesteld dat het dossier deze wending heeft genomen. “Er werden immers heel wat inspanningen geleverd om een project uit te voeren dat zowel voor de Haven als voor het Gewest en de betrokken gemeenten van strategisch belang was. Het project zou een modal shift van de weg naar de waterweg mogelijk gemaakt hebben voor het transport van tweedehandsvoertuigen. We moeten echter vaststellen dat de exportsector van tweedehandswagens het momenteel moeilijk heeft en dat de interesse van de sector voor de projectoproep van de Haven afnam naarmate de procedure vorderde.” De raad van bestuur van de Haven heeft beslist een nieuwe projectoproep op te starten voor een nieuwe economische activiteit met gebruik van de waterweg voor dit terrein.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo