PSA lanceert de laatste versie van de Citroën Berlingo Van en Peugeot Partner

De groep PSA heeft onlangs de laatste generatie Citroën Berlingo en Peugeot Partner voorgesteld. Die vervoegen hiermee de Opel Combo Cargo, het derde luik van de triptiek die enkele weken geleden werd onthuld. De 3de generatie van de Berlingo, de Berlingo Van, moet volgens PSA zelf “zijn prestaties op het vlak van comfort en modulariteit vergroten”. Hij is verkrijgbaar in twee afmetingen (M en XL, ofwel 4,40 en 4,75 m) en komt ook in twee versies: Worker en Driver. De eerste is bestemd voor professionals die materiaal vervoeren of op de werf werken. De tweede is ontworpen voor lange trajecten of leveringen in een stadsomgeving. Bij de uitrusting zien we de overbelastingsindicator, de Surround Rear Vision en tot 20 tools voor rijassistentie. Er passen twee europalletten in, voor een laadvermogen van 1.000 kg en een volume dat varieert tussen 3,3 en 3,8 m3. Het voertuig is verkrijgbaar met een BlueHDi dieselmotor van 75, 100 of 130 pk, een PureTech 1.2 benzinemotor van 110 en 130 pk (2019) en versnellingsbakken met vijf of zes versnellingen, met een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen (EAT8) op de versies van 130 pk (2019 op de PureTech 130 pk). De Peugeot Partner heeft diezelfde kenmerken, alleen verschilt de naam hier en daar: Zo heet de Worker bij Peugeot de Grip en de Driver wordt de Asphalt, terwijl de afmeting M bij Peugeot de Standard is en de XL overeenkomt met het type Long. Ook zijn er enkele kleine stilistische verschillen. De belangrijkste is de I-Cockpit (compact stuur met dubbele merkplaat) die voor het eerst in een bedrijfsvoertuig te vinden is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo