Sociale dumping: de BTB is blij dat Roland Peeters wordt geviseerd

De voorbije weken hebben in België nieuwe onderzoeksdaden plaatsgevonden in het kader van de onderzoeken naar de sociale dumping in het wegtransport. De vakbond BTB-ABVV zijn in het bijzonder tevreden te zien dat de bedrijven van Roland Peeters worden geviseerd. De voorbije weken zijn huiszoekingen uitgevoerd in de hoofdzetels van de Belgische transportbedrijven die een Slovaakse vestiging bezitten. Een van de bedrijven in kwestie is Peethultra, waar Roland Peeters zaakvoerder van is. De BTB heeft hem de bijnaam ‘de peetvader van de sociale dumping’ meegegeven, omdat hij niet alleen twee transportbedrijven in Slovakije bezit, maar ook banden had met een consultancybedrijf dat transporteurs in Slovakije begeleidt (hij heeft die banden met deze firma in augustus 2017 doorbroken). Voor Frank Moreels, voorzitter van de BTB, “zijn de elf laatste huiszoekingen een duidelijke boodschap voor alle louche Belgische transporteurs, een boodschap dat sociale dumping niet loont. We hebben lang, te lang moeten wachten, tot er beweging in de zaken begon te komen. Maar onze volharding werpt eindelijk vruchten af. Nu moeten we nog de strijd met de rest aangaan.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo