Spoorlijn Luik-Zhengzhou ingehuldigd

In Liège Container Terminal vertrok gisteren de allereerste rechtstreekse goederentrein tussen Luik en de Chinese stad Zhengzhou. Deze verbinding maakt deel uit van het megaproject ‘One Belt One Road’, gericht op verbindingen over het land tussen China en Europa. De eerste trein verliet Liège Container Terminal met 29 wagons en 37 containers, gevuld met auto-onderdelen, agro-voedingsproducten en farmaceutische producten. De reis naar Zhengzhou zal twaalf dagen in beslag nemen. Het Chinese bedrijf ZIH is de spooroperator die van start gaat met één trein per week. Het is de bedoeling om tegen eind 2019 te evolueren naar drie treinen per week.  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo