Benelux-vervoerders geloven het meest in positieve invloed van digitalisering

Uit een enquête door Transporeon bij meer dan 1000 Europese wegvervoerders blijkt dat de vervoerders uit de Benelux van plan zijn om hun transportprijzen opnieuw te verhogen door het capaciteitstekort op de markt. Samen met vervoerders uit Italië halen Benelux-vervoerders eveneens een topscore op het gebied van digitalisering en innovatie.  De overgrote meerderheid van de vervoerders die deelnamen aan de enquête blikken terug op een succesvol boekjaar in 2017. De prijzen voor transportdiensten stegen in 2017 gemiddeld met 5,17%. De meerderheid van de vervoerders uit de Benelux verwacht dat de prijzen voor hun diensten in 2019 opnieuw met 1-5% zullen stijgen omwille van het huidige capaciteitstekort. De markt voor wegtransport blijft zich dus verder ontwikkelen tot een verkopersmarkt, en dat maakt vervoerders bijzonder optimistisch over de toekomst. Deze trend lijkt zelfs nog extremer in de Benelux: 63% van de vervoerders verklaarde dat te weinig capaciteit de reden is voor de verwachte prijsstijging, en meer dan 85% van de ondervraagde bedrijven in de Benelux verwacht dat er voor eind 2018 opnieuw een omzetstijging zal plaatsgevonden hebben. Het zal niemand verbazen dat het huidige tekort aan chauffeurs de grootste bezorgdheid voor vervoerders is: 59% van de ondervraagde bedrijven zegt dat dit een grote impact had en heeft op hun activiteiten. Positieve impact van digitalisering Op de vraag “Welk effect verwacht u van de digitalisering op uw bedrijf in de toekomst?” antwoorden meer vervoerders uit de Benelux (73%) dat ze verwachten dat het een positieve invloed zal hebben. Dat aandeel staat tegenover een internationaal gemiddelde van 67%. Dit toont aan dat de carriers in de Benelux innovatief zijn en nieuwe manieren zoeken om hun logistieke processen te digitaliseren. Italië is koploper met 78%.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo