DHL vervoert 100 stoelen in het kader van ‘Memorial Chairs’

Het vervoer van 100 stoelen uit evenveel landen is een logistiek huzarenstuk van DHL Express. Ter gelegenheid van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, waarbij mensen uit ruim 100 landen stierven op Belgische bodem, worden op 9 november 100 stoelen in stoet door de straten van Ieper gedragen in het kader van ‘Memorial Chairs’, een project van de Britse kunstenares Val Carman. Voor haar installatie maakte één stoel uit honderd landen de reis naar Ieper. De stoelen werden samengebracht in het In Flanders Fields Museum (IFFM) en op 9 november gaan ze naar het Astridpark, nabij de kathedraal, waar lantaarns hen zullen verlichten als in een wake. DHL sponsorde het transport en de verpakking. Speciaal voor Memorial Chairs ontwierp DHL Express dan ook een doos op maat van de stoelen. De hele logistieke operatie was complexer dan men zou vermoeden, onder andere omdat er in veel gevallen ook douaneformaliteiten moesten worden afgehandeld. Het vergde dan ook de expertise van DHL Express om alles in goede banen te leiden. In totaal legden de 100 stoelen maar liefst 752.201 km af, wat tweemaal zoveel is als van de aarde naar de maan! De kortste afstand tot Ieper was Brussel (120 km) en de grootste Wellington in Nieuw Zeeland (18.782 km).

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo