Internationale e-commercelogistiek Britse Gymshark verhuist naar Grobbendonk

Bleckmann Logistics verzorgt sinds kort in Grobbendonk de internationale logistiek van de Britse fashionwebshop Gymshark. De samenwerking levert 125 jobs op. In piekperiodes, zoals binnenkort met Black Friday, komen er zelfs nog eens tot 400 tijdelijke jobs bij. Gymshark is een online verkoper van fitnesskledij en -accessoires. Het bedrijf is in 2012 opgericht door de toen 19-jarige Ben Francis en is een van de snelste groeiers in het VK. Dit jaar zal de omzet ver boven de 100 miljoen pond uitkomen, meer dan het dubbele van 2017. Het bedrijf produceert de kledij zelf en verkoopt ze – enkel online – in 177 landen wereldwijd. Vorig jaar tekende Gymshark een vijfjarig contract met de Britse dochter van de Belgische groep Bleckmann Logistics voor het managen van het gehele logistieke en e-commerce proces. Hiervoor nam het in Swindon een nieuw distributiecentrum in gebruik. Door de snelle groei moest uitgekeken worden naar een tweede distributiecentrum, voor de internationale verzendingen. “Sinds augustus versturen we vanuit Grobbendonk pakketjes voor Gymshark naar overal in de wereld. Enkel de orders voor de Britse markt gebeuren nog vanuit de site in Swindon”, zegt Tom Leunckens, zaakvoerder van Bleckmann. De logistieke dienstverlener heeft in Grobbendonk een e-fulfilmentcenter dat voor meerdere modemerken – zoals JBC, Superdry en Vilebrequin – de e-commercelogistiek verzorgt. Er werken er zo’n 600 mensen in een magazijn van 100.000 m². Dit jaar zal de zetel in Grobbendonk voor Gymshark 6 miljoen stuks behandelen. In 2019 zal dat aantal oplopen tot 11 miljoen. Volgens Ben Francis is de keuze op Bleckmann in Grobbendonk gevallen omwille van de locatie in Europa en de grote flexibiliteit van de logistieker om zelfs korte piekmomenten op te vangen. Vermoedelijk heeft ook de Brexit en de mogelijke invoering van douaneprocedures een rol gespeeld.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo