Koffiegroep Pelican Rouge opent distributiecentrum in Boom

Prologis heeft een lange termijn huurcontract gesloten met Selecta/Pelican Rouge voor een magazijn van 8.000 m² in Boom. De premium koffieproducent en uitbater van koffieautomaten (het vroegere Autobar) heeft in oktober zijn intrek genomen in het nieuwe distributiecentrum. Pelican Rouge, oorspronkelijk een Antwerps bedrijf, maakt deel uit van de Nederlandse groep Pelican Rouge Coffee Roasters. Die werd begin vorig jaar overgenomen door haar Zwitserse concurrent Selecta. Door de overname verdubbele diens omzet tot 1,3 miljard euro. Pelican Rouge, die in Aartselaar over een fabriek beschikt waar 120 mensen werken, groeit al jaren zeer sterk. Volgens Tim Goossens,  general manager België van Selecta/Pelican Rouge, moest hierdoor gezocht worden naar een centrale locatie voor de nationale distributie. Zo is hij uitgekomen op Boom DC1, een onderdeel van Prologis Park Boom. Dat is gelegen op het industriepark Krekelenberg. Boom DC1 bestaat uit vier eenheden met een totale oppervlakte van ongeveer 40.000 m². Pelican Rouge neemt een van de units in gebruik. Prologis werd bij de overeenkomst geadviseerd door de Groep Hugo Ceusters SCMS.    

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo