Renault Maubeuge zal de toekomstige Kangoo produceren

Renault gaat in zijn fabriek in Maubeuge investeren om er de productie van de toekomstige Renault Kangoo en de Nissan NV250 te voorzien. Dit werd bekendgemaakt door Carlos Ghosn, President en Directeur-Generaal van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Ook de huidige Kangoo’s zijn in Maubeuge geproduceerd, maar het toekomstige gamma Kangoo’s dat midden 2019 de productielijnen zal vullen, omvat ook een elektrische ZE-versie. Bij Nissan krijgt ze de naam NV250 mee (wat niets te maken heeft met de NV250 die momenteel in Azië wordt verkocht…), maar bij Mitsubishi bestaat de versie niet. Het derde lid van de Alliantie zal echter wel een nieuwe bedrijfswagen van gemiddelde grootte krijgen, gebaseerd op de Renault Trafic. Hij zal in Sandouville worden gemaakt en is bestemd voor Oceanië. Renault en Daimler hebben onlangs trouwens hun partnerschap herbevestigd, wat zich voorlopig vertaalt in de assemblage in Maubeuge van de Mercedes-Benz Citan. Over de toekomst van die Citan werd eergisteren echter met geen woord gerept. De Groupe Renault gaat over een periode van vijf jaar 450 miljoen euro in Maubeuge investeren en is van plan vanaf volgend jaar 200 medewerkers aan te werven.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo