Stadsbader bestelt 21 Mercedes (en één Actros 4463 SLT)

Bouwbedrijf Stadsbader heeft bij Mercedes-Benz zeventien trekkers, vier kipperchassis en twee kleinere voertuigen besteld. Blikvanger in deze bestelling is een Actros 4463 SLT voor uitzonderlijk vervoer. Stadsbader is een van de grootste bouwbedrijven van België, en transport is altijd een essentieel onderdeel van de hele activiteit geweest. Dagelijks heeft Stadsbader gemiddeld driehonderd vrachtwagens op de baan, waarvan 125 vrachtwagens in eigen beheer. De helft van het wagenpark van Stadsbader  bestaat uit vrachtwagens van Mercedes-Benz. In 2018 moesten er vijftien trekkers en vier kipperchassis worden vervangen, en het betrof opnieuw allemaal Mercedes-Benz voertuigen. “Het is altijd wikken en wegen wanneer je voor een dergelijke grote investering staat. We hebben het aanbod van verschillende merken onder de loep genomen. Het is voor twee leveranciers zelfs erg spannend geweest. Niettemin is het uiteindelijk toch Mercedes-Benz dat de palm mocht wegdragen”, vertelt Johan Steenhaut van de afdeling aankoop. De hele bestelling omvat 21 voertuigen : een 4×2 Actros 1845LS voor uitzonderlijk vervoer, vijf 4×2 Arocs 1843 LS, acht 4×4 Arocs 1843 AS en twee 4×2 Arocs 1843 LS HAD met hydraulisch aangedreven vooras, vier Arocs 3236 LK kipperchassis 8×4 met tridem, alsook twee Ategos (een signalisatiewagen met open laadbak en een zaagwagen voor de opbouw van een gesloten laadkast). Paradepaard Stadsbader zocht eveneens een trekker voor uitzonderlijk vervoer, die in staat moest zijn om tot 180 ton te vervoeren. Concreet viel de keuze op een 8×4 Actros 4463 SLT die voorzien is van een opleggersturing met een extra groot oliereservoir van 235 liter (in plaats van de standaard 135 liter) en een vaste koppelschotel. “Door toepassing van een MTM van 43,8 ton met een 9 ton vooras, 8 ton voorloopas en twee aandrijfassen met een laadvermogen van 13,4 ton behaalden we echter de perfecte koppelschoteldruk van 30,641 ton”, zegt Gino Loncke van de Mercedes-Benz garage Ghistelinck. Verder is deze SLT voorzien van een TRK-koppeling met een 16-versnellingsbak. De volledige ombouw van het montagerek en werkkoffers werden af fabriek uitgevoerd

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo