Volvo Trucks levert commerciële autonome oplossing aan Noorse klant

Volvo Trucks heeft een overeenkomst ondertekend met de Noorse firma Brønnøy Kalk AS die zes autonome vrachtwagens zal inzetten voor het transport van kalksteen van een open mijn naar een nabijgelegen haven. Eerder dan de autonome vrachtwagens aan te kopen, koopt Brønnøy Kalk een transportoplossing bij Volvo Trucks. In dat kader zal de Noorse firma de kalksteen met 6 autonome Volvo FH-vrachtwagens vervoeren over een afstand van 5 km, door tunnels tussen de mijn zelf en de maalinstallatie. Deze autonome oplossing wordt eind 2019 volledig operationeel.  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo