ZF koopt Wabco over

Grote fusie-overname in de wereld van de onderdelenfabrikanten: ZF laat weten dat het zijn conculega Wabco overneemt en erft tegelijk de telematicaoplossingen van Transics.

Wabco mag dan wel een bedrijf van internationale allure zijn (een zakencijfer van 3,6 miljard euro en 18.000 werknemers), in vergelijking met ZF, zijn omzet van 36,4 miljard euro en 146.000 werknemers, blijft het een lichtgewicht. Met de overname brengt Wabco ook zijn vakkennis over remsystemen (een domein waarin ZF nog helemaal niet vertegenwoordigd was), actieve veiligheidssystemen (stabiliteitscontrole), ophangingen en telematicaoplossingen mee. Bij die laatste vinden we de boordcomputers en fleetmanagementoplossingen van Transics terug die Wabco in februari 2014 zelf had overgekocht.

Bij ZF willen ze de sterktes van beide bedrijven bundelen om een leidersrol te spelen bij de ontwikkeling van technische oplossingen voor de zelfrijdende en elektrische voertuigen van de toekomst.

Lees alles over ZF Services Belgium

ZF Services Belgium

video

TRANSPORT & VAN.TV 43: ZF (Busworld special)

ZF Services Belgium is al meer dan 60 jaren de ondersteunende partner van de Duitse fabrikant ZF Friedrichshafen AG. ZF brengt als één van de grootste systeemleveranciers alle relevante technologieën voor de megatrends samen onder één dak. De 2 belangrijkste systemen voor elektrificatie van commerciële voertuigen heten AXTRAX en CETRAX. Cetrax is een systeem gebaseerd […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo