Brexit: de Europese export swingt de pan uit

Als we de cijfers van de marktplaats Timocom mogen geloven, dan kende de Europese export naar Groot-Brittannië in maart, net voordat het uitstel van de Brexit werd bekendgemaakt, een absoluut hoogtepunt.

Het truckverkeer naar de Britse eilanden zou tijdens het eerste kwartaal van 2019 met 112% zijn toegenomen. Frankrijk, Duitsland en Polen waren hierbij de belangrijkste uitvoerende landen. Het cijfer bevestigt dat Britse bedrijven uit vrees voor een mogelijke harde Brexit hun voorraden zo vol mogelijk hebben gestapeld.

Naast die tijdelijke piek bevestigt de Europese markt voor het wegtransport een zeker verlies aan snelheid, hoewel het aanbod op de spotmarkt nog steeds lichtjes lager ligt dan de vraag. Bij de Duitse markt geeft David Moog (Business Analyst bij Timocom) aan dat de prijsverhoging van de LKW-Maut een pak buitenlandse bedrijven ertoe heeft aangezet Duitsland te verlaten, wat goed nieuws is voor de plaatselijke transporteurs.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo