DAF breidt aanbod in constructiesegment uit

Naar aanleiding van de bauma in München presenteert DAF Trucks een aantal nieuwe voertuigconfiguraties voor de bouwsector. Het
assenprogramma wordt ook verder uitgebreid.

  • Nieuw binnen het programma vier-assers is een CF of XF bakwagen met tridem, bestaande uit het SR1360T-tandem met single reductie óf het HR1670T-tandem met naafreductie, met daarachter een gestuurde naloopas. Dit 8×4 FAW-chassis heeft een technisch GVW van 37 ton. De draaicirkel bedraagt slechts zo’n 7,8 meter.
  • Eveneens nieuw is een 10×4 CF heavy duty kipper met twee gestuurde 10-tons voorassen, een hydraulisch gestuurde 10-tons voorloopas – die gelift kan worden – en het luchtgeveerde HR1670T tandem met naafreductie. Dit voertuig wordt in samenwerking met Estepe gemaakt en heeft een netto laadvermogen van ongeveer 30 ton.
  • De XF FTM is een 8×4-trekker met dubbel aangedreven SR1360T of HR1670T tandem en gestuurde voorloopas, die samen een tridem vormen. Zijn chassis heeft een wielbasis van 4,65 meter en een technisch GVW van 41 ton.
  • De 8×2-bakwagen met twee gestuurde voorassen (8 of 9 tons), een aangedreven as en een gestuurde naloopas (7,5 tons) kan nu ook als XF besteld worden.

Nieuwe assen

Daarnaast voegt DAF ook een aantal nieuwe as-configuraties toe aan haar leveringsprogramma:

  • een 10-tons vooras met parabolische ophanging met drie bladveren
  • een compleet nieuwe 7,5 tons sleepas met enkele bandenmontage. Volgens DAF is deze nog robuuster, terwijl het gewicht met 10 kilo is verlaagd.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo