De eerste volledig elektrische Aebi Transporter

Aebi Schmidt, leverancier van voertuigen en diensten voor het onderhoud van groene ruimtes op moeilijk terrein, heeft een eerste volledig elektrische Aebi eVT 450 Transporter in gebruik genomen. Een samenwerking tussen Aebi Schmidt Group en ecovolta.

De nieuwe Aebi eVT 450 Transporter wordt in het Zwitserse dorpje Stoos ingezet. Het is een voertuig met vier aandrijvingswielen (bij sneeuw voorzien van een rupsonderstel) dat met een hydrostatisch-mechanische power-split transmissie is uitgerust. Dankzij het brede oppervlak van de rupsband blijft de impact op het terrein beperkt. De truck heeft een laadvermogen van 5 ton en kan, in functie van wat hij vervoert, snel tot een platte laadbak of een gesloten opstelling worden omgebouwd. De ‘evoTractionBattery’ lithium-ionaccu is ontworpen door ecovolta (onderdeel van ecocoach AG) als een standaardoplossing die bij alle types geëlektrificeerde voertuigen kan worden gebruikt. De accu varieert van 24 tot 96 volt en het vermogen van 2,5 tot 15 kWh. Het accupack in de Aebi eVt 450 Vario bevat 12 batterijen voor een totale capaciteit van 120 kWh. De topsnelheid van het voertuig bedraagt 25 km/uur met rupsonderstel en 45 km/uur met banden. De oplaadtijd tot 80% neemt 4 uur in beslag. Hij werd in februari 2019 in het Zwitserse dorp Stoos in gebruik genomen en zal nu ook worden getest op andere waarden, zoals zijn rijgedrag over een langere periode. Tussen haakjes, weet je trouwens dat Stoos ook de steilste kabellift ter wereld heeft?

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo