De nieuwe VW Transporter 6.1 op Bauma 2019

Volkswagen Commercial Vehicles heeft gekozen voor Bauma 2019 (van 8 tot 14 april), het grootste salon ter wereld voor bouwtoestellen en -machines, om de nieuwe Transporter 6.1 te onthullen.

Voor die gelegenheid heeft de constructeur bestelwagen- en Kombiversies van zijn nieuwe Transporter 6.1, met enkele en dubbele cabine, naar München meegebracht. Volgens de Duitse constructeur heeft deze 6de generatie Transporter wijzigingen ondergaan die veel ingrijpender zijn dan een eenvoudige update. Zo ging de Transporter bijvoorbeeld over van een hydraulische stuurbekrachtiging naar een elektromechanisch systeem. Die evolutie ligt ook aan de basis van een nieuwe waaier van rijhulpsystemen die “de veiligheid en het gebruiksgemak van het voertuig gevoelig verhogen”, verduidelijkt de constructeur. Bij de nieuwe systemen zien we de rijbaan- en parkeerassistentie, zijdelingse bescherming, assistentie bij het achteruitrijden uit een parkeerplaats en bij het manoeuvreren met een aanhanger. Die instrumenten worden aangevuld door een mogelijke dynamische verkeersbordenherkenning in combinatie met het navigatiesysteem. Op de bestelwagen- en Kombiversies zit bovendien een systeem voor zijwindstabilisatie. Bij beide versies kan voor een gescheiden vergrendelingssysteem voor de laadruimte worden geopteerd.

De lengte van de bagageruimte kan, dankzij ruimte die onder de passagierszetel toegankelijk is, voor lange voorwerpen van 2.450 naar 2.800 mm worden vergroot en van 2.900 naar 3.300 mm bij de versie met verlengde wielbasis.

Wat digitaliteit betreft, biedt Volkswagen optioneel de 3de generatie aan van het modulaire infotainmentsysteem MIB3 waarmee nieuwe apps en onlinediensten kunnen worden gebruikt. Het belangrijkste onderdeel is de geïntegreerde simkaart (eSIM) die toegang verschaft tot een nieuwe reeks onlinefuncties en -diensten.

De Transporter 6.1 komt op de markt met 2 liter TDI-motoren van 90, 110, 150 en 199 pk die alle aan de Euro 6d-Temp-norm voldoen. De twee sterkste motoren zijn verkrijgbaar in een 4Motion-versie. In samenwerking met ABT biedt VW ook een (elektrische) emissievrije Transporter 6.1 van 112 pk aan, voor een laadvermogen van bijna 1,2 ton. De accu van 77,6 kWh maakt een actieradius van ruim 400 km (NEDC) mogelijk.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo